Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

zalewanie ziemniaków masą
Kroję ziemniaki, kładę na patelni i zalewam tą mieszanką. Rodzina błaga mnie o dokładki
deser z owocami
Nikt mi nie wierzy, że sam robię ten deser. Jest prosty i nie potrzeba do niego piekarnika
zupa pieczarkowa i Nathallae
Natalia Maszkowska podkręciła przepis na zupę pieczarkową. Podaje ją z obłędnym składnikiem
naleśniki
Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
bułki
Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
kompot z jabłek
Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
zalewanie ziemniaków masą
Przemysław Bociąga Kroję ziemniaki, kładę na patelni i zalewam tą mieszanką. Rodzina błaga mnie o dokładki
Czytaj więcej >
deser z owocami
Przemysław Bociąga Nikt mi nie wierzy, że sam robię ten deser. Jest prosty i nie potrzeba do niego piekarnika
Czytaj więcej >
zupa pieczarkowa i Nathallae
Przemysław Bociąga Natalia Maszkowska podkręciła przepis na zupę pieczarkową. Podaje ją z obłędnym składnikiem
Czytaj więcej >
naleśniki
Maciej Jurczyk Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
Czytaj więcej >
restauracja
Maciej Jurczyk Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
Czytaj więcej >
sałatka z makaronu
Maciej Jurczyk Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
Czytaj więcej >
bułki
Maciej Jurczyk Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
Czytaj więcej >
kompot z jabłek
Maciej Jurczyk Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
Czytaj więcej >
dżem z rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
Czytaj więcej >
kiełbasa po cygańsku
Maciej Jurczyk Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
Czytaj więcej >
obieranie czosnku
Przemysław Bociąga Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
Czytaj więcej >
garnek rosołu
Przemysław Bociąga Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
Czytaj więcej >
smażenie kotletów schabowych
Przemysław Bociąga Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
zupa kalafiorowa
Przemysław Bociąga Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
Czytaj więcej >
deser z biszkoptami
Przemysław Bociąga Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
Czytaj więcej >
gotowa zapiekanka
Przemysław Bociąga Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
Czytaj więcej >
rulony z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
sernik pieczony
Przemysław Bociąga Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
Czytaj więcej >
pokrzywy
Maciej Jurczyk Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
Czytaj więcej >
dżem z  rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
Czytaj więcej >
rosół
Maciej Jurczyk Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
Czytaj więcej >
bigos
Maciej Jurczyk Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
Czytaj więcej >
kopytka i siostra Anastazja
Maciej Jurczyk Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
Czytaj więcej >
blendowaniu mięty z cukrem
Maciej Jurczyk Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Czytaj więcej >
zupa z botwinki
Maciej Jurczyk Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Przemysław Bociąga Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Przemysław Bociąga Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa
Czytaj więcej >
zalewanie ziemniaków masą
Kroję ziemniaki, kładę na patelni i zalewam tą mieszanką. Rodzina błaga mnie o dokładki
deser z owocami
Nikt mi nie wierzy, że sam robię ten deser. Jest prosty i nie potrzeba do niego piekarnika
zupa pieczarkowa i Nathallae
Natalia Maszkowska podkręciła przepis na zupę pieczarkową. Podaje ją z obłędnym składnikiem
naleśniki
Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
bułki
Wstawiam wieczorem do piekarnika, rano są gotowe na śniadanie. Te bułeczki z 4 składników wychodzą za każdym razem
kompot z jabłek
Znany kucharz pokazał, jak robi kompot jabłkowy. Na takie dodatki do owoców sam nigdy bym nie wpadł
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
smażenie kotletów schabowych
Posmaruj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. Inne kotlety mogą się schować
zupa kalafiorowa
Jak dla mnie nie ma kalafiorowej bez tej przyprawy. Z tym dodatkiem zupa smakuje najlepiej
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
rulony z ciasta francuskiego
Wysyp ser na ciasto francuskie, natnij i zawiń w rulon. Za ten patent ktoś powinien dostać medal
sernik pieczony
Z tym przepisem zrobisz najlepszy sernik. Zawsze się udaje, nie opada i jest cudownie puszysty
pokrzywy
Żadna herbata. Sok z tej rośliny ma jeszcze lepsze działanie, wzmacnia włosy i skórę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
rosół
Nasze babki nie wyobrażały sobie bez niego rosołu. Dziś niemal zapomniany, wielu ma go za chwast
bigos
Zamówił bigos na majówce w Zakopanym. Cena zadziwi każdego
kopytka i siostra Anastazja
Siostra Anastazja robi kopytka inaczej niż wszyscy. Nie żałuje charakternej przyprawy
blendowaniu mięty z cukrem
Mieszam cukier z listkami mięty i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Magda Gessler
Po Kuchennych Rewolucjach powiedzieli całą prawdę o Gessler. „Nie było z nią żadnych interakcji”
zupa gulaszowa
Zupę gulaszową zawsze robię z przepisu babci. Cały sekret tkwi w dwóch rodzajach mięsa