Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy

Przepisy

ciasto z brzoskwiniami
Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
zupa w chlebie
Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
cukinia marynowana
Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
zupa pieczarkowa
Zapomnij o pomidorowej. Ta zupa na rosole jest 100 razy lepsza
wątróbka na patelni
Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
ogórki konserwowe
Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
Uwielbiasz placki z cukinii? Zapomnij o ich smażeniu, jest lepszy patent
Przestałam dodawać mąkę do placków z cukinii. Ten składnik sprawił, że są 100 razy bardziej puszyste
naleśniki
Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
obiad
Kładę pokrojone ziemniaki i wlewam tę mieszankę. Taki obiad mogę jeść codziennie
zupa
Ten przepis na zupę dostałam od cioci. Dosłownie spala tłuszcz, schudła na niej 2 kg
malinowa chmurka
Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
fasolka szparagowa
Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa posypana tym składnikiem smakuje 100 razy lepiej
roladki schabowe
Nie smażę już klasycznych kotletów schabowych. Te roladki smakują mi 100 razy bardziej
rosół w bulionówce
Przepis na ten rosół przywiozłem z wakacji. W głowie się nie mieści, co do niego dodają
kiszony agrest
Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
chlebek z patelni
Henia pokazała swój sposób na chlebek z patelni. Na śniadanie nie ma niczego lepszego
mizeria
Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
dżem z truskawek
Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
ogórki kiszone
Dodaję do ogórków kiszonych te aromatyczne “kuleczki”. Cudownie podkręcają ich smak
ciasto
Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
jajka w folii
Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
zupa koperkowa
Strzelczyk pokazał swój sposób na wiosenną zupę. Nie uwierzysz jakie składniki połączył w 1 garnku
koperek w słoikach
Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
ciasto na patelni
Zapomnij o jajkach, najlepsze naleśniki zrobisz z tym składnikiem. Na słodko smakują obłędnie
ciasto
Zawijam ciasto z farszem i zalewam specjalnym sosem. Wszyscy znajomi błagają o ten przepis
lody kanapka
Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
karkowka w sosie
To najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu. Sekretem jest prosty sos
domowe krakersy
Domowe krakersy z pietruszką to ostatnio hit w moim domu. Żałuję, że wcześniej ich nie znałem
ciasto z brzoskwiniami
Przemysław Bociąga Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
Czytaj więcej >
zupa w chlebie
Maciej Jurczyk Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
Czytaj więcej >
cukinia marynowana
Przemysław Bociąga Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
Czytaj więcej >
zupa pieczarkowa
Przemysław Bociąga Zapomnij o pomidorowej. Ta zupa na rosole jest 100 razy lepsza
Czytaj więcej >
wątróbka na patelni
Przemysław Bociąga Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
Czytaj więcej >
ogórki konserwowe
Przemysław Bociąga Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
Czytaj więcej >
Uwielbiasz placki z cukinii? Zapomnij o ich smażeniu, jest lepszy patent
Katarzyna Rachańska Przestałam dodawać mąkę do placków z cukinii. Ten składnik sprawił, że są 100 razy bardziej puszyste
Czytaj więcej >
naleśniki
Katarzyna Rachańska Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Kładę pokrojone ziemniaki i wlewam tę mieszankę. Taki obiad mogę jeść codziennie
Czytaj więcej >
zupa
Katarzyna Rachańska Ten przepis na zupę dostałam od cioci. Dosłownie spala tłuszcz, schudła na niej 2 kg
Czytaj więcej >
malinowa chmurka
Katarzyna Rachańska Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
Czytaj więcej >
fasolka szparagowa
Katarzyna Rachańska Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa posypana tym składnikiem smakuje 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
roladki schabowe
Przemysław Bociąga Nie smażę już klasycznych kotletów schabowych. Te roladki smakują mi 100 razy bardziej
Czytaj więcej >
rosół w bulionówce
Przemysław Bociąga Przepis na ten rosół przywiozłem z wakacji. W głowie się nie mieści, co do niego dodają
Czytaj więcej >
kiszony agrest
Przemysław Bociąga Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
Czytaj więcej >
chlebek z patelni
Przemysław Bociąga Henia pokazała swój sposób na chlebek z patelni. Na śniadanie nie ma niczego lepszego
Czytaj więcej >
mizeria
Katarzyna Rachańska Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
Czytaj więcej >
dżem z truskawek
Katarzyna Rachańska Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Katarzyna Rachańska Dodaję do ogórków kiszonych te aromatyczne “kuleczki”. Cudownie podkręcają ich smak
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
Czytaj więcej >
jajka w folii
Przemysław Bociąga Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
Czytaj więcej >
zupa koperkowa
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokazał swój sposób na wiosenną zupę. Nie uwierzysz jakie składniki połączył w 1 garnku
Czytaj więcej >
koperek w słoikach
Przemysław Bociąga Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
Czytaj więcej >
ciasto na patelni
Przemysław Bociąga Zapomnij o jajkach, najlepsze naleśniki zrobisz z tym składnikiem. Na słodko smakują obłędnie
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Zawijam ciasto z farszem i zalewam specjalnym sosem. Wszyscy znajomi błagają o ten przepis
Czytaj więcej >
lody kanapka
Przemysław Bociąga Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
Czytaj więcej >
karkowka w sosie
Przemysław Bociąga To najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu. Sekretem jest prosty sos
Czytaj więcej >
domowe krakersy
Przemysław Bociąga Domowe krakersy z pietruszką to ostatnio hit w moim domu. Żałuję, że wcześniej ich nie znałem
Czytaj więcej >
ciasto z brzoskwiniami
Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
zupa w chlebie
Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
cukinia marynowana
Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
zupa pieczarkowa
Zapomnij o pomidorowej. Ta zupa na rosole jest 100 razy lepsza
wątróbka na patelni
Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
ogórki konserwowe
Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
Uwielbiasz placki z cukinii? Zapomnij o ich smażeniu, jest lepszy patent
Przestałam dodawać mąkę do placków z cukinii. Ten składnik sprawił, że są 100 razy bardziej puszyste
naleśniki
Wachowicz wlewa ją obok mleka do naleśników. Wychodzą idealnie puszyste
obiad
Kładę pokrojone ziemniaki i wlewam tę mieszankę. Taki obiad mogę jeść codziennie
zupa
Ten przepis na zupę dostałam od cioci. Dosłownie spala tłuszcz, schudła na niej 2 kg
malinowa chmurka
Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
fasolka szparagowa
Zapomnij o bułce tartej. Fasolka szparagowa posypana tym składnikiem smakuje 100 razy lepiej
roladki schabowe
Nie smażę już klasycznych kotletów schabowych. Te roladki smakują mi 100 razy bardziej
rosół w bulionówce
Przepis na ten rosół przywiozłem z wakacji. W głowie się nie mieści, co do niego dodają
kiszony agrest
Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
chlebek z patelni
Henia pokazała swój sposób na chlebek z patelni. Na śniadanie nie ma niczego lepszego
mizeria
Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
dżem z truskawek
Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
ogórki kiszone
Dodaję do ogórków kiszonych te aromatyczne “kuleczki”. Cudownie podkręcają ich smak
ciasto
Kroję kiwi, wlewam do nich jajka i odpalam blender. Nikt nie wierzy, co z tego wychodzi
jajka w folii
Zawiń jajka w folię i włóż do zamrażarki. Nie uwierzysz, co z tego wyjdzie
zupa koperkowa
Strzelczyk pokazał swój sposób na wiosenną zupę. Nie uwierzysz jakie składniki połączył w 1 garnku
koperek w słoikach
Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
ciasto na patelni
Zapomnij o jajkach, najlepsze naleśniki zrobisz z tym składnikiem. Na słodko smakują obłędnie
ciasto
Zawijam ciasto z farszem i zalewam specjalnym sosem. Wszyscy znajomi błagają o ten przepis
lody kanapka
Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
karkowka w sosie
To najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu. Sekretem jest prosty sos
domowe krakersy
Domowe krakersy z pietruszką to ostatnio hit w moim domu. Żałuję, że wcześniej ich nie znałem