Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady

Porady

zupa pomidorowa
Od lat nie zabielam pomidorówki śmietaną. Dzięki temu składnikowi jest delikatniejsza
koperek
Żadnego suszenia, żadnej zamrażarki. Koperek zostanie świeży na długo dzięki tej prostej sztuczce
rozgniecione maliny na papierze
Rozgniótł maliny na ręczniku i podsypał ziemią. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania
grzyby
Sezon na grzyby wystartował, w lasach są już kurki i borowiki. Warto iść na grzybobranie
truskawki w łubiankach
Jak rozpoznać polskie truskawki? Te szczegóły są kluczowe
kluski śląskie
Wystarczy mały błąd i kluski śląskie będą twarde. Wszystko przez ziemniaki i proporcje
fasolka szparagowa na patelni
Żadna bułka tarta. Jest 100 razy lepszy sposób na fasolkę szparagową, spróbujesz i podziękujesz
Ewa Wachowicz i truskawki
Wachowicz pokazała jak przechowuje truskawki. Nie plesnieją i długo zachowują świeżość
koperek na desce
Najgorszy błąd przy mrożeniu koperku. Traci cenne właściwości
ogórki małosolne
Moje ogórki wychodzą aromatyczne i chrupiące. Stosuję do nich tę sztuczkę, działa za każdym razem
czereśnie
Zobaczysz to na czereśniach i już wiesz, że są robaczywe. Takich owoców unikaj
rosół
Znajoma kucharka doradziła mi czym doprawić rosół. W życiu bym nie wpadł na taki dodatek
czosnek
Zapomnij o szybko psującym się czosnku. 1 tani produkt zapewni mu świeżość na długo
kiełbasa
Czy kiełbasę na grilla trzeba nacinać? Strzelczyk powiedział całą prawdę
mięso
W ten sposób rozmrozisz mięso w 5 minut. Szkoda, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ciasto na pierogi z maślanką
Wlej to zamiast wody do ciasta na pierogi. Jak dla mnie nie ma lepszego, wychodzi idealnie
ogórki kiszone
Dodaję do ogórków kiszonych składnik prosto z lasu. Nic tak nie wpływa na ich smak
morwa biała
Nasze babcie kochały te owoce, ale ich liście są jeszcze cenniejsze. Napar z nich ma potężne działanie
ogórki małosolne
Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
sztuczka
Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
truskawki w wodzie
Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
koperek
Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
gulasz
Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
truskawki w durszlaku
Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
dojrzałe arbuzy
Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
jajka
Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć
zupa pomidorowa
Maciej Jurczyk Od lat nie zabielam pomidorówki śmietaną. Dzięki temu składnikowi jest delikatniejsza
Czytaj więcej >
koperek
Katarzyna Rachańska Żadnego suszenia, żadnej zamrażarki. Koperek zostanie świeży na długo dzięki tej prostej sztuczce
Czytaj więcej >
rozgniecione maliny na papierze
Maciej Jurczyk Rozgniótł maliny na ręczniku i podsypał ziemią. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Sezon na grzyby wystartował, w lasach są już kurki i borowiki. Warto iść na grzybobranie
Czytaj więcej >
truskawki w łubiankach
Przemysław Bociąga Jak rozpoznać polskie truskawki? Te szczegóły są kluczowe
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Katarzyna Rachańska Wystarczy mały błąd i kluski śląskie będą twarde. Wszystko przez ziemniaki i proporcje
Czytaj więcej >
fasolka szparagowa na patelni
Przemysław Bociąga Żadna bułka tarta. Jest 100 razy lepszy sposób na fasolkę szparagową, spróbujesz i podziękujesz
Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz i truskawki
Przemysław Bociąga Wachowicz pokazała jak przechowuje truskawki. Nie plesnieją i długo zachowują świeżość
Czytaj więcej >
koperek na desce
Przemysław Bociąga Najgorszy błąd przy mrożeniu koperku. Traci cenne właściwości
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Katarzyna Rachańska Moje ogórki wychodzą aromatyczne i chrupiące. Stosuję do nich tę sztuczkę, działa za każdym razem
Czytaj więcej >
czereśnie
Katarzyna Rachańska Zobaczysz to na czereśniach i już wiesz, że są robaczywe. Takich owoców unikaj
Czytaj więcej >
rosół
Maciej Jurczyk Znajoma kucharka doradziła mi czym doprawić rosół. W życiu bym nie wpadł na taki dodatek
Czytaj więcej >
czosnek
Maciej Jurczyk Zapomnij o szybko psującym się czosnku. 1 tani produkt zapewni mu świeżość na długo
Czytaj więcej >
kiełbasa
Katarzyna Rachańska Czy kiełbasę na grilla trzeba nacinać? Strzelczyk powiedział całą prawdę
Czytaj więcej >
mięso
Katarzyna Rachańska W ten sposób rozmrozisz mięso w 5 minut. Szkoda, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
Czytaj więcej >
ciasto na pierogi z maślanką
Przemysław Bociąga Wlej to zamiast wody do ciasta na pierogi. Jak dla mnie nie ma lepszego, wychodzi idealnie
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Katarzyna Rachańska Dodaję do ogórków kiszonych składnik prosto z lasu. Nic tak nie wpływa na ich smak
Czytaj więcej >
morwa biała
Katarzyna Rachańska Nasze babcie kochały te owoce, ale ich liście są jeszcze cenniejsze. Napar z nich ma potężne działanie
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Przemysław Bociąga Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
Czytaj więcej >
sztuczka
Katarzyna Rachańska Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Katarzyna Rachańska Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
Czytaj więcej >
truskawki w wodzie
Maciej Jurczyk Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
Czytaj więcej >
koperek
Katarzyna Rachańska Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
Czytaj więcej >
gulasz
Katarzyna Rachańska Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Aleksandra Proch Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
Czytaj więcej >
truskawki w durszlaku
Przemysław Bociąga Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
Czytaj więcej >
dojrzałe arbuzy
Przemysław Bociąga Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
Czytaj więcej >
jajka
Katarzyna Rachańska Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć
Czytaj więcej >
zupa pomidorowa
Od lat nie zabielam pomidorówki śmietaną. Dzięki temu składnikowi jest delikatniejsza
koperek
Żadnego suszenia, żadnej zamrażarki. Koperek zostanie świeży na długo dzięki tej prostej sztuczce
rozgniecione maliny na papierze
Rozgniótł maliny na ręczniku i podsypał ziemią. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania
grzyby
Sezon na grzyby wystartował, w lasach są już kurki i borowiki. Warto iść na grzybobranie
truskawki w łubiankach
Jak rozpoznać polskie truskawki? Te szczegóły są kluczowe
kluski śląskie
Wystarczy mały błąd i kluski śląskie będą twarde. Wszystko przez ziemniaki i proporcje
fasolka szparagowa na patelni
Żadna bułka tarta. Jest 100 razy lepszy sposób na fasolkę szparagową, spróbujesz i podziękujesz
Ewa Wachowicz i truskawki
Wachowicz pokazała jak przechowuje truskawki. Nie plesnieją i długo zachowują świeżość
koperek na desce
Najgorszy błąd przy mrożeniu koperku. Traci cenne właściwości
ogórki małosolne
Moje ogórki wychodzą aromatyczne i chrupiące. Stosuję do nich tę sztuczkę, działa za każdym razem
czereśnie
Zobaczysz to na czereśniach i już wiesz, że są robaczywe. Takich owoców unikaj
rosół
Znajoma kucharka doradziła mi czym doprawić rosół. W życiu bym nie wpadł na taki dodatek
czosnek
Zapomnij o szybko psującym się czosnku. 1 tani produkt zapewni mu świeżość na długo
kiełbasa
Czy kiełbasę na grilla trzeba nacinać? Strzelczyk powiedział całą prawdę
mięso
W ten sposób rozmrozisz mięso w 5 minut. Szkoda, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ciasto na pierogi z maślanką
Wlej to zamiast wody do ciasta na pierogi. Jak dla mnie nie ma lepszego, wychodzi idealnie
ogórki kiszone
Dodaję do ogórków kiszonych składnik prosto z lasu. Nic tak nie wpływa na ich smak
morwa biała
Nasze babcie kochały te owoce, ale ich liście są jeszcze cenniejsze. Napar z nich ma potężne działanie
ogórki małosolne
Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
sztuczka
Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
truskawki w wodzie
Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
koperek
Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
gulasz
Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
truskawki w durszlaku
Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
dojrzałe arbuzy
Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
jajka
Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć