Koreczki Caprese - przekąska na imprezę
pixabay.com
Koreczki Caprese - składniki
Składniki:
2 kromki pieczywa tostowego,
1 opakowanie (250 g) pomidorków cherry,
1 opakowanie (250 g) mini mozzarelli,
patyczki do szaszłyków,
kilka listków świeżej bazylii.
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek,
szczypta soli i pieprzu,
1 łyżeczka soku z cytryny.
Przygotowanie koreczków Caprese
Opiecz chleb w tosterze i pokrój w kostkę. Można go również natrzeć połową ząbku czosnku i polać oliwą.
Pomidorki koktajlowe przekrój na pół, połówki nadziej na grzance, następnie dodaj liście bazylii, malutki kawałek sera mozzarella i przykryj pozostałymi połówkami pomidorów.
Ułóż na talerzu, przed podaniem skrop sosem na bazie oliwy z oliwek oraz soku z cytryny.
Gotowe. Smacznego!
Tagi:
Powiązane
Ten przepis na sos koperkowy dostałem od cioci. Jest idealny do surówek i sałatek
Przepis na ogórki papieskie dostałem od koleżanki. 1 składnik mnie zadziwił
Wymieszaj 2 składniki, posmaruj nimi schab i usmaż. Kotlety nigdy nie były tak dobre
Najlepszą pomidorówkę zrobisz w 10 minut. Jest tak dobra, że mogłabym ją jeść non stop
Nacieram plastry karkówki przyprawami i układam na ziemniakach. Wychodzi lepiej niż z grilla
Wielki test wiedzy o rosole. 10/10 zdobywają tylko mistrzowie kuchni
Najnowsze
Ten przepis na mizerię podpatrzyłem w restauracji. O tym dodatku w życiu bym nie pomyślał
Układam kilka dodatków na mięsie mielonym i zawijam w rulon. To ostatnio mój ulubiony obiad
Zimowy bigos niech się schowa. Czegoś takiego jeszcze nie jadłem
Obieram główkę czosnku i łączę z oliwą. Tego przysmaku używam w kuchni co i raz
Rozbijam cienko schab i obtaczam w tej marynacie. Kotlety wychodzą obłędnie kruche, 1 dodatek zadziwia
Domowy sos czosnkowy bije na głowę wszystkie kupne. Jest idealny na grilla
Moja babcia zawsze dodaje te liście do ogórków kiszonych. Wychodzą idealnie chrupiące
Z młodej kapusty zrobisz obłędny bigos. Jak dla mnie nie ma lepszego smaku wiosny
Weź udka kurczaka, pokrój cebulę i zawiń w folię. Za ten obiad ktoś powinien dostać medal
Polecane
Wrzuć wszystko na jedną patelnię i zagotuj. Ten obiad starczy na cały weekend
Te placki biją na głowę nawet ziemniaczane. Jeden dodatek zmienia wszystko
Weź cukinię, pokrój na plastry i wydrąż łyżką. Ten patent zasługuje na nagrodę
Strzelczyk pokazał jak kisi ogórki. Nie obejdzie się bez tych 2 składników
Układam plasterki jabłek na cieście i zawijam w rulon. Takie słodkie różyczki zrobię na Boże Ciało
Pokrój pieczarki, podsmaż i zalej jajkami. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Kiełbasa z piekarnika smakuje jak z grilla. Wszystko dzięki 1 konkretnej przyprawie
Wszyscy szaleją za mizerią a ja wolę ten przepis. Nie ma bardziej wiosennej surówki do obiadu
Tiramisu z truskawkami to przebój wśród ciast. Jest tak dobre, że mogłabym je jeść na okrągło
Popularne
Te produkty działają jak Ozempic. Hamują apetyt, dają uczucie sytości
Nie wyrzucaj łusek po cebuli. Zasil rośliny, plony będą większe
Tej sałatki z truskawkami na grilla robię od razu dwie miski. Znika w mgnieniu oka
Czy można jeść szypułki z truskawek? Sposoby na wykorzystanie ogonków
W Lidlu już się zaczęło, sieć wyprzedaje towar za grosze. Czas tylko do soboty
Jak mocno przyspieszyć wzrost warzyw? Zasil je szyszkami sosny
Chłodnik jak u babci na kefirze. Prosta zupa idealna na upał
Czy można jeść pestki od czereśni?
Moja mama robi najlepszy biszkopt z truskawkami. Przepis to łatwizna