Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady

Porady

ogórki małosolne
Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
sztuczka
Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
truskawki w wodzie
Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
koperek
Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
gulasz
Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
truskawki w durszlaku
Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
dojrzałe arbuzy
Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
jajka
Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć
jajko
Wbijam jajko na patelnię i dolewam wody. Żałuję, że poznałam ten sposób dopiero teraz
masło i czosnek
Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
fasolka po bretońsku
Ostatnio na obiad podałem taką fasolkę po bretońsku. Z tym mięsem wyszła 100 razy lepiej
ogórki kiszone w słoikach
Dodajesz to do ogórków kiszonych? Poważny błąd, przez niego wyjdą gorzkie
kostka masła
Sposób na miękkie masło podpatrzyłem u znajomej. Żałuję, że wcześniej tego nie znałem
koperek
Pamiętaj o tym przed mrożeniem koperku. Dzięki temu zachowa swój kolor
kluski śląskie
Dosyp jedną łyżeczkę do ciasta na kluski śląskie. Będą mięciutkie i puszyste
siatka
Ten genialny trik sprawi, że słoiki w plastikowej siatce już nigdy nie będą się przewracać. Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam
gotowanie młodych ziemniaków
Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
ziemniaki w garnku
Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
mrożony rabarbar
Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie
ogórki małosolne
Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
szyld biedronki
Biedronka potwierdziła. Dziś od 20:00 do 23:30 uwielbiany produkt dostaniesz gratis, będą limity
ogórki małosolne
Przemysław Bociąga Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
Czytaj więcej >
sztuczka
Katarzyna Rachańska Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Katarzyna Rachańska Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
Czytaj więcej >
truskawki w wodzie
Maciej Jurczyk Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
Czytaj więcej >
koperek
Katarzyna Rachańska Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
Czytaj więcej >
gulasz
Katarzyna Rachańska Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Aleksandra Proch Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
Czytaj więcej >
truskawki w durszlaku
Przemysław Bociąga Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
Czytaj więcej >
dojrzałe arbuzy
Przemysław Bociąga Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
Czytaj więcej >
jajka
Katarzyna Rachańska Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć
Czytaj więcej >
jajko
Katarzyna Rachańska Wbijam jajko na patelnię i dolewam wody. Żałuję, że poznałam ten sposób dopiero teraz
Czytaj więcej >
masło i czosnek
Katarzyna Rachańska Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
fasolka po bretońsku
Przemysław Bociąga Ostatnio na obiad podałem taką fasolkę po bretońsku. Z tym mięsem wyszła 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
ogórki kiszone w słoikach
Maciej Jurczyk Dodajesz to do ogórków kiszonych? Poważny błąd, przez niego wyjdą gorzkie
Czytaj więcej >
kostka masła
Przemysław Bociąga Sposób na miękkie masło podpatrzyłem u znajomej. Żałuję, że wcześniej tego nie znałem
Czytaj więcej >
koperek
Katarzyna Rachańska Pamiętaj o tym przed mrożeniem koperku. Dzięki temu zachowa swój kolor
Czytaj więcej >
kluski śląskie
Maciej Jurczyk Dosyp jedną łyżeczkę do ciasta na kluski śląskie. Będą mięciutkie i puszyste
Czytaj więcej >
siatka
Katarzyna Rachańska Ten genialny trik sprawi, że słoiki w plastikowej siatce już nigdy nie będą się przewracać. Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam
Czytaj więcej >
gotowanie młodych ziemniaków
Maciej Jurczyk Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
Czytaj więcej >
siekany koperek
Przemysław Bociąga Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
Czytaj więcej >
ziemniaki w garnku
Maciej Jurczyk Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
Czytaj więcej >
obieranie czosnku
Przemysław Bociąga Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
Czytaj więcej >
garnek rosołu
Przemysław Bociąga Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
Czytaj więcej >
zupa z botwinki
Maciej Jurczyk Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
Czytaj więcej >
jajecznica na patelni
Przemysław Bociąga Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
Czytaj więcej >
mrożony rabarbar
Katarzyna Rachańska Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Katarzyna Rachańska Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
Czytaj więcej >
szyld biedronki
Przemysław Bociąga Biedronka potwierdziła. Dziś od 20:00 do 23:30 uwielbiany produkt dostaniesz gratis, będą limity
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Wystarczy 1 błąd i małosolne będą się do wyrzucenia. Wiele osób popełnia go cały czas
sztuczka
Ułóż boczek na papierze do pieczenia i zawiń w rulon. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
truskawki w wodzie
Wystarczy kilka kropel a truskawki nie będą pleśnieć. Domowy sposób mojej babci jest wyjątkowo skuteczny
koperek
Żadne mrożenie i suszenie. Dzięki tej metodzie mam świeży koperek przez 2 miesiące
gulasz
Dodaję do gulaszu, a mięso przestaje być twarde jak podeszwa. Tak najlepiej je zmiękczyć
wyrabianie mięsa na kotlety mielone
Nigdy o tym nie zapominam, gdy wyrabiam mięso na mielone. 1 dodatek gwarantuje, że wchodzą idealnie mięciutkie
truskawki w durszlaku
Wyrzucasz szypułki z truskawek? Nigdy tak nie rób. Prawda o nich zaskoczy każdego
dojrzałe arbuzy
Po czym poznać dojrzałego arbuza? Większość osób takie owoce omija szerokim łukiem
jajka
Dlaczego jajka w sklepach stoją na półkach, a w domu wkładamy je do lodówki? Ten fakt może zaskoczyć
jajko
Wbijam jajko na patelnię i dolewam wody. Żałuję, że poznałam ten sposób dopiero teraz
masło i czosnek
Weź masło i wbij w nie ząbki czosnku. Za ten patent ktoś powinien dostać nagrodę
fasolka po bretońsku
Ostatnio na obiad podałem taką fasolkę po bretońsku. Z tym mięsem wyszła 100 razy lepiej
ogórki kiszone w słoikach
Dodajesz to do ogórków kiszonych? Poważny błąd, przez niego wyjdą gorzkie
kostka masła
Sposób na miękkie masło podpatrzyłem u znajomej. Żałuję, że wcześniej tego nie znałem
koperek
Pamiętaj o tym przed mrożeniem koperku. Dzięki temu zachowa swój kolor
kluski śląskie
Dosyp jedną łyżeczkę do ciasta na kluski śląskie. Będą mięciutkie i puszyste
siatka
Ten genialny trik sprawi, że słoiki w plastikowej siatce już nigdy nie będą się przewracać. Żałuję, że wcześniej na to nie wpadłam
gotowanie młodych ziemniaków
Zrób tak podczas gotowania młodych ziemniaków. Będą 100 razy smaczniejsze
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
ziemniaki w garnku
Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
zupa z botwinki
Dolewam dokładnie 1 szklankę do botwinki. Smakuje mi 100 razy lepiej
jajecznica na patelni
Żaden olej, żadne masło. Na tym zrobisz jeszcze lepszą jajecznicę, będzie cudownie kremowa
mrożony rabarbar
Jak należy mrozić rabarbar? Warto pamiętać o 1 zasadzie
ogórki małosolne
Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
szyld biedronki
Biedronka potwierdziła. Dziś od 20:00 do 23:30 uwielbiany produkt dostaniesz gratis, będą limity