Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Anna Starmach

Anna Starmach

Domowy majonez
20.11.2021 01:00 Prosty patent Ani Starmach na domowy majonez - zapomnij o kupowaniu go w sklepie

Majonez najczęściej kupuje się gotowy w sklepach spożywczych, jednak nie jest to najsmaczniejsza i najlepsza opcja. Z łatwością można bowiem przygotować go samodzielnie w domu, potrzeba do niego jedynie kilku składników. Anna Starmach na swojej stronie zaprezentowała banalnie prosty przepis na ten sos, który prezentujemy poniżej. Majonez jest zaskakująco uniwersalnym sosem, który można łączyć praktycznie ze wszystkimi produktami. Doskonale komponuje się w sałatkach z warzywami, grillowanymi mięsami czy wędlinami. Nie wolno także zapomnieć, że praktycznie każdy burger ma przynajmniej cienką warstwę majonezu na dolnej bułce. Majonez kupowany w sklepie jest wygodny, jednak producenci często dodają do niego najróżniejsze ulepszacze, konserwanty czy emulgatory, mające za zadanie utrwalić konsystencje, kolor czy poprawić smak. W poniższej wersji znaleźć można jedynie naturalne składniki, które są łatwo dostępne w każdej kuchni.

kanapki z pastą jajeczną
27.10.2021 02:00 Obłędnie pyszna, zachwycająca pasta jajeczna od Ani Starmach

Śniadanie nie musi być nudne. Dziś, zamiast kanapek z wędliną czy serem, proponujemy kanapki z pastą. Zrobisz ją w kilka minut, a wszyscy będą się nią zajadać. Oto jak przygotować obłędnie pyszną, zachwycającą pastę jajeczną od Ani Starmach. Jej sekretem jest dodatek musztardy. Pasty na kanapki są doskonałym urozmaiceniem codziennych posiłków. Pastę możesz zrobić z twarogu, wędzonej ryby czy szynki. My jednak postawiliśmy na jajka. Wystarczy ugotować je na twardo, rozdrobnić, wymieszać z kilkoma składnikami i gotowe.

Placki z jabłkami
19.08.2021 02:00 Idealne na początek dnia - racuchy z jabłkami według Ani Starmach

Racuchy są wyjątkowo uniwersalnym daniem, w końcu można jeść je praktycznie o każdej porze. Ania Starmach zaprezentowała swoją wersję, która idealnie sprawdza się na śniadanie. Racuchy są klasyką, którą zna praktycznie każdy - nasze babcie i mamy uwielbiały podawać je po sutym obiedzie. Poniższa receptura pozwoli cofnąć ci się do tamtych beztroskich lat z ogromną łatwością. Ania Starmach zdaje sobie sprawę, że takie nostalgiczne potrawy są bardzo popularne na stołach Polaków. Warto wykorzystać do tych racuchów kwaśne jabłka, dzięki którym znacznie łatwiej kontrolować słodkość placków. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pierogi Ani Starmach
16.08.2021 02:00 Przepis Ani Starmach na idealne ruskie pierogi

Pierogi ruskie od Ani Starmach nie mają sobie równych - ich smak oraz konsystencja są idealne. Jeśli chcesz poznać sposób, dzięki któremu udaje jej się to uzyskać, mamy dla Ciebie doskonałe wieści. Niżej prezentujemy banalnie prosty przepis. Dobrze sporządzone pierogi ruskie są świetnym sposobem na obiad, który nie wymaga gotowania większej ilości składników. Dlatego warto zainteresować się recepturą Ani Starmach na to klasyczne danie. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:Jej pierogi zachowują swoją strukturę i trzymają farsz podczas gotowania bez pękania. Z kolei intensywny smak nadzienia uzyskiwany jest dzięki delikatnej karmelizacji cebulki przed dodaniem jej do sera i ziemniaków.

Placki z cukinii
10.08.2021 02:00 Przepis Ani Starmach na chrupiące placki z cukinii

Placki z cukinii są doskonałą alternatywą dla klasycznych placków ziemniaczanych, które z pewnością wielu osobom zwyczajnie się przejadły. Niżej zdradzamy przepis Anny Starmach. Dzięki niemu placuszki wychodzą idealnie chrupiące i przepyszne. Placki z cukinii od Ani Starmach nie mają sobie równych. Bomba smaku ukryta pod chrupiącą panierką sprawia, że ciężko się oprzeć zjedzeniu całego talerza. Co więcej, ilość składników jest minimalna. Dzięki temu Oszczędzamy zarówno na czasie, jak i pieniądzach - nie musimy martwić się kosztownymi zakupami czy długim przygotowywaniem pojedynczych produktów. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Pierogi leniwe od Ani Starmach
04.08.2021 02:00 Cudowne leniwe krok po kroku według Ani Starmach

Nie da się ukryć, że pierogi leniwe zalicza się do grona uwielbianych swojskich specjałów. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby takie frykasy. Ania Starmach podzieliła się swoją recepturą. Efekt powala na łopatki.Nie od dziś wiadomo, że Ania Starmach zna się na kuchni jak mało kto. Jej przepis na pierogi leniwe jest tego doskonałym potwierdzeniem. Smakołyk jest prosty w przygotowaniu. Fantastyczne kluski w mgnieniu oka znikają z talerzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Knedle ze śliwkami
02.08.2021 02:00 Przepis Ani Starmach na knedle ze śliwkami

Smakowite knedle są idealną propozycją obiadową podczas sezonu na śliwki. Anna Starmach podzieliła się swoim przepisem na ten przysmak. Ujawniła też sekret swojej babci, który sprawiał, że knedle stają się bardziej puszyste. Ciężko się im oprzeć.Knedle są potrawą, która często może kojarzyć się z dzieciństwem i wakacjami. Najlepiej bowiem przygotowywać je latem, gdy w sklepach mamy pod dostatkiem soczystych owoców. Można przyrządzić je też jednak w bardziej wytrawnym wydaniu, choć na słodko cieszą się jednak znacznie większą popularnością. Potrawa jest bardzo popularna w krajach takich jak Polska, Węgry, Rumunia, Słowacja i Czechy. Przepis zaprezentowany przez Annę Starmach jest ukłonem w stronę tradycji. Tego smaku nie da się zapomnieć.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Zupa chrzanowa
04.04.2021 02:00 Zupa chrzanowa wg przepisu Ani Starmach

Chrzan jest obecny co roku w czasie świąt wielkanocnych, w końcu często wkładamy go do święconki, a żur i wiele wędlin nie smakuje bez niego tak dobrze. Ania Starmach sporządziła doskonały przepis, który pozwoli ci wykorzystać nadmiar tego ostrego korzenia. Chrzan jest wyjątkowo zdrową rośliną, choć dawniej mało kto wykorzystywał go do przyrządzania jedzenia. O wiele chętniej korzystano z niego jako konserwant, który pozwalał przechowywać surowe mięso o 1-2 dni dłużej niż zwykle.

Żurek w chlebie
31.03.2021 02:00 Żurek wielkanocny w chlebie – przepis Ani Starmach

Żurek jest klasycznym symbolem Wielkanocy - praktycznie każdy Polak uwielbia zjeść tę gęstą i zawiesistą zupę z jajkiem oraz kiełbasą. Jeśli nie masz na podorędziu dobrego przepisu, sprawdź jak przygotowuje żurek Anna Starmach, która zna się na polskiej kuchni jak mało kto. Największym atutem jej wersji, jest podanie żurku w bochenku prawdziwego chleba na zakwasie. Dzięki temu zupa nabiera jeszcze więcej smaku i aromatu, a klimat jaki można odczuć podczas jedzenia, jest wręcz nie do pobicia.

Placki ziemniaczane według Ani Starmach
24.02.2021 01:00 Placki ziemniaczane "rosti" według samej Ani Starmach

Placki ziemniaczane to jedna z ulubionych, szybkich potraw Polaków. Ich wykonanie jest proste i wystarczy nieco sprawności, by za każdym razem wychodziły smakowicie. Zazwyczaj do ich przygotowania potrzebujemy mąki oraz jajka, ale Ania Starmach zna szybszą recepturę.

  • 1
  • 2