MasterChef pojawi się w jesiennej ramówce TVN. 12. edycja programu zaskoczy nie tylko ciekawymi daniami, ale tez nowym składem jury. Będą w nim już nie trzy, a aż 4 osoby. Dotarliśmy do informacji, kto będzie testował umiejętności uczestników.
Trwa sezon na jagodzianki. To prawdziwy kulinarny raj dla smakoszy. Te zdrowe leśne owoce pysznie smakują w słodkich bułeczkach. Jednak, które jagodzianki w Warszawie są najlepsze? Te od Magdy Gessler, czy Piotra Adamczyka? Odpowiedź jest zupełnie inna. Kupisz je w innej cukierni.
Czy jedliście kiedyś lody od Magdy Gessler? Jeśli nie, to poniższa lektura może Was zaskoczyć. Pod względem jakości i smaku deserowi niczego nie brakuje. Problem wyrobu oferowanego przez Gessler tkwi zupełnie gdzie indziej.
Jedna z tiktokerek postanowiła przetestować catering od Magdy Gessler. W pakiecie znalazły się posiłki na cały dzień. Wśród nich również felerny bulion, zdaniem testującej sfermentowany. Zastanawiała się nawet czy nie wysłać go do sanepidu. A jak wypadła ogólna ocena jedzenia od słynnej restauratorki?
Ruszył sezon na jagody, a wraz z nim na pyszne jagodzianki. To pokusa dla wszystkich smakoszy. Niestety cena jagodzianek bywa wygórowana. Ile te smakowite wypieki kosztują w cukierni Magdy Gessler? Tyle, że aż trudno w to uwierzyć!
Magda Gessler odpowiedziała na trudne pytanie. Po 13 latach prowadzenia Kuchennych Rewolucji nadszedł czas na podjęcie trudnej decyzji. Restauratorka stawia sprawę jasno, jeśli chodzi o jej przyszłość na planie. Mimo zbliżających się 70 urodzin nie zamierza rezygnować z pomagania lokalom gastronomicznym.
Tadeusz Muller szuka osoby do pracy. Kandydat musy spełnić szereg wymagań. Na śmiałka, który sprosta wyzwaniu czeka sowite honorarium. Syn Gessler oferuje nawet 5 tys. złotych za ⅓ etatu.
Zupa grzybowa kojarzy się z czasem jesieni. To jednak właśnie lato jest idealną porą na aromatyczna zupę kurkową. Magda Gessler podpowiada jak sprawić, by potrawa była absolutnie przepyszna. Kluczem do sukcesu jest wybór właściwych grzybów.
Kuchenne Rewolucje od lat cieszą się popularnością i sympatią widzów. Magda Gessler spieszy z pomocą restauratorom, którzy borykają się z trudnościami, brakiem gości i niesmacznym menu. Łomżyński lokal Malowane pierogi przeszedł gruntowną przemianę. Jednak nie wszystkim gościom ona odpowiada.
Magda Gessler nie owija w bawełnę. Tym razem powiedziała co sądzi o polskich weselach. Dla wielu osób jej słowa mogą wydać się kontrowersyjne. Poszło oczywiście o serwowane podczas imprezy potrawy.
Drewniana chata w centrum Częstochowy świeci pustkami. Gości nie zachęca nawet tekturowa Gessler, która stoi przy wejściu. Mimo udanych Kuchennych Rewolucji i pozytywnych opinii samej restauratorki, Gospoda Kwaśnica nie może się pochwalić dużym ruchem. Tym razem nie zawiniła słaba jakość jedzenia.
Zaraz po wakacjach rusza nowa edycja programu „MasterChef". Z tej okazji jurorzy udzielają kolejnych wywiadów. To właśnie podczas takiej rozmowy Magda Gessler zdradziła portalowi o2.pl tajemnicę swojej figury. Celebrytka przede wszystkim ograniczyła wielkość porcji.
Krokiety można podać nie tylko do święta. Danie z naleśnik wypełnionych farszem zachwyci zawsze, jeśli, podobnie jak Magda Gessler, odpowiednio sporządzimy ciasto. Należy zacząć od przesiania mąki i do niej wlać odpowiednią ilość płynnych składników. Odwrócenie tej kolejności to zadaniem restauratorki poważny błąd. Wyjaśniamy dlaczego.
UWAGA, POWTÓRZONY MATERIAŁRestauracja włoska, która przez Magdę Gessler została uznana za najlepszą w Polsce, rozczarowała jednego z YouTuberów. Twórca spróbował kilku dań, lecz carbonara bardzo go zawiodła. Wiemy, co jego zdaniem jest niedopuszczalne.
Rosół jest jedną z najbardziej ulubionych zup Polaków. Rozgrzewa i doskonale smakuje. Każda pani domu ma swój własny sposób na gotowanie tej zdrowej zupy. Dobór mięs jest kluczowy. Jednak rzadko do rosołu trafia mięso z gęsi. Warto dodawać je do tej zupy.
Magda Gessler po 13 latach prowadzenia Kuchennych Rewolucji ujawniła, kto finansuje metamorfozy i decyduje o wyborze restauracji, które pokazywane są w programie. Niejeden entuzjasta będzie zaskoczony odpowiedzią. Udział w programie jest bowiem bezpłatny.
Ostatni odcinek Kuchennych Rewolucji przyniósł niemało emocji. Magda Gessler odwiedziła funkcjonujący w Łodzi lokal serwujący pizzę oraz kebab. Mimo wzmożonych wysiłków prowadzącej knajpie nie udało się pomóc. Na drodze do sukcesu stanął krnąbrny właściciel.
Magda Gessler znana jest ze swoich wysokich wymagań. Goszczące ją restauracje czeka nie lada sprawdzian. Czy słynna restauratorka podobne wytyczne stosuje w swoim lokalu? Przyjrzyjmy się bliżej słynnej restauracji „U Fukiera”.
Nowa cukiernia Magdy Gessler zamknęła swe wrota. Działający zaledwie kilka miesięcy lokal dziś zamknięty jest na 4 spusty. Co spowodowało, że obiecujący biznes zwinął manatki? Jak tłumaczy właścicielka, powodem są trwające w pobliżu roboty drogowe.
Rosół powinien być przygotowany na dobrej jakości mięsie. Magda Gessler zdradziła, że jej zdaniem nie powinien być to kurczak. Wyjaśniła też inne istotne kwestie dotyczące przygotowania tradycyjnej zupy.
Magda Gessler chudnie w oczach! Znana restauratorka zgubiła już 13 kilogramów i jak sama przyznaje, zrobiła to bez większego wysiłku. Sposób na utratę zbędnych kilogramów, który stosuje Magda Gessler, chwali dietetyk kliniczny- dr Michał Wrzosek
Kuchenne Rewolucje zostały skrytykowane. Na temat programu z Magdą Gessler wypowiedziała Superniania, czyli Dorota Zawadzka. Ekspertka z zakresu psychologii skrytykowała występujące w programie przekleństwa.
W ostatnim odcinku Kuchennych Rewolucji zawrzało. Magda Gessler znalazła w odwiedzanym lokalu tyle nieprawidłowości, że puściły jej nerwy. Jej uwagę zwrócił przede wszystkim stan sanitarny obiektu. Nie był to jednak jedyny problem tej restauracji.
Magda Gessler, gwiazda Kuchennych Rewolucji, bywa przysłowiową- ostatnią deską ratunku dla restauratorów, którzy borykają się z problemami. Właściciele restauracji nie mają gości w swoich lokalach, a co za tym idzie, nie zarabiają. Wizyta gwiazdy TVN nie na długo niestety pomogła restauracji Margaret z Wrocławia. Lokal dobiły rachunki.
„Kuchenne Rewolucje” Magdy Gessler już od lat wprowadzają spore zamieszanie w świat polskiej gastronomii. Taką kulinarną metamorfozę przeszła w 2013 roku restauracja „Beka” w Pucku. Czy wyszło to lokalowi na dobre? Co możemy zjeść w restauracji, której postanowiła pomóc Magda Gessler?
O restauracjach Magdy Gessler każdy w Polsce coś już słyszał. Czy wiecie jednak, ze podobny lokal prowadzi jej syn? Tadeusz Muller, bo o nim właśnie mowa, poszedł w ślady matki i otworzył własną knajpę we Wrocławiu. Ceny oraz jakość dań tam serwowanych postanowił zweryfikować youtuber z kanału Sprawdzam Jak.
Ogórki kiszone są lubiane przez wiele osób. Są one doskonałym dodatkiem do dań obiadowych czy kanapek. Stanowią dobre źródło witamin i wartości odżywczych. Jednak mimo, że ich przygotowanie jest całkiem proste- często dochodzi do wpadek. Ogórki kiszone nie wychodzą. Magda Gessler ma pewien sprawdzony patent na ich przygotowanie. Koniecznie sprawdźcie jaki.
Myślisz, ze o kotletach mielonych wiesz już wszystko? Poniższy sposób może Cię zaskoczyć. Dodaj do mięsa mielonego 3 łyżeczki majeranki. Potrawa zyska dzięki temu wyjątkowy, ziołowy smak.