Młoda kapusta jest jednym z tych dań, które zachwyca swoim świeżym smakiem. Dla wielu jest ona nieodzownym elementów wiosennej kuchni.
Młoda kapusta w słoikach jest zdrowa, pyszna i warto zrobić ją właśnie teraz. Taką kiszonkę zjesz z apetytem zimą. Doda smaku wielu daniom obiadowym i zapewnić solidną porcję witamin. To jak, zaczynamy?
Przepis od Tomasza Strzelczyka na obiad zawsze się sprawdza. Tym razem znany kucharz zrobił gołąbki bez zawijania z młodej kapusty. Danie zachwyca smakiem, dlatego sprawdź je choćby dziś. Na pewno nie pożałujesz.
Koniecznie poznaj ten sposób na młodą kapustę. Z przepisu znanej youtuberki przygotujesz doskonałą surówkę na obiad, która jak wszyscy przyznają, nie ma sobie równych. Dowiedz się, jak ją zrobić i podaj na obiad nawet dzisiaj. Smak zachwyci każdego.
Czy w domu da się przyrządzić surówkę jak z restauracji? Taką właśnie robię z młodej kapusty. Surówka ma świeży i jednocześnie wyrazisty smak. Pasuje do niemal wszystkich dań obiadowych.
Sezon na młodą kapustę trwa, więc korzystajmy z niego do woli. Ostatnio odkryłam przepis, który zaskakuje, ale równie dobrze smakuje. Nawet nie wiedziałam, że z młodej kapusty można przyrządzić takie danie. Spróbujcie koniecznie.
Łapmy ją, póki jest. Kapusta nie musi być tylko źródłem liści na gołąbki. Jej małe, jędrne główki mogą być wręcz najważniejszą częścią posiłku. Dlatego niektórzy mówią na nie „stek z kapusty”. Oto, jak łatwo go przyrządzić.
Sezon na młodą kapustę trwa. Dlatego korzystajmy z tego smacznego i zdrowego warzywa. Znalazłam na nią znakomity sposób. Siekam młodą kapustę, mieszam z kilkoma dodatkami i niedługo cieszę się smakiem, który pamięta się długo.
Bigos z młodej kapusty jest daniem, którym ja i moja rodzina zajadamy się w maju. Pyszny, szybki i sycący wymaga dodatku, który zapewni mu wyrazistość. Polecam przepis na wiosenny bigos z młodej kapusty, który warto przyrządzić w swojej kuchni.
Co podasz na obiad w piątek? Jeśli brakuje ci pomysłu, zerknij na przepis Tomasza Strzelczyka. Znany kucharz poleca młodą kapustę w pysznym wydaniu. Taki posiłek zjesz ze smakiem w piątek i często będziesz wracać do tej receptury.
Cała radość w sezonie na młodą kapustę polega na tym, że produktu tego nie trzeba specjalnie obrabiać. Wystarczy poddusić ją z kilkoma przyprawami. Jest jedna kombinacja, w której odnajduje się ona najlepiej.
Surówka z młodej kapusty będzie najlepsza na wiosenny obiad. Ten zdrowy przysmak robię, tak jak babcia Stasia. Korzystam z jej notatek, a surówka wychodzi, że palce lizać.
Bigos kojarzy się przeważnie z pracochłonną, a przede wszystkim czasochłonną potrawą. Ale z młodą kapustą wszystko idzie szybciej, a taka pyszna, świeża potrawa jednogarnkowa to świetny pomysł na codzienny obiad na kilka dni.
Szybka zupa, która kosztuje grosze i jest bardzo zdrowa? Mamy taki przepis, z którego warto skorzystać. Szybka zupa na obiad zbija cholesterol i jest pożywna. Do jej przygotowania potrzebujesz między innymi młodej kapusty i cukinii. Ugotuj tę zupę i gub zbędne kilogramy.
Czy zastanawiasz się, co przygotować na obiad? Mamy dla Ciebie pyszną i prostą propozycję. Tomasz Strzelczyk pokazał właśnie, jak szybko zrobić wyborny obiad z ryżu, młodej kapusty i kurczaka. To smaczne i pożywne danie będzie smakować całej rodzinie, a przygotujesz je w rękawie do pieczenia.
Gołąbki z młodej kapusty to danie, które kojarzy się z latem. Jest idealne na obiad podczas wakacji. Wiele osób rezygnuje jednak z ich przyrządzenia, bo parzenie kapusty, a potem zawijanie farszu w liście zajmuje zbyt dużo czasu. Jednak babcia Lusia ma znacznie łatwiejszy sposób na gołąbki. Koniecznie go przetestujcie.
Młode ziemniaki nie tylko doskonale smakują podane do kotleta czy kurczaka. Można też na ich bazie przygotować pożywną sałatkę. My dorzuciliśmy do nich dwa chrupiące składniki, dzięki czemu całość nabrała przyjemnej konsystencji. W naszej letniej propozycji do grilla czy na kolację nie zabrakło też aromatycznej zieleniny. Jesteśmy przekonani, że zachwycicie się smakiem tej pysznej sałatki.
Smakosze polecają wyjątkowo pyszny i prosty w przygotowaniu przepis na surówkę z młodej kapusty. Jej wyrazisty smak i aromat podbiją Twoje podniebienie. A wszystko za sprawą kiszonego ogórka. Dodatek jego i kilku innych składników sprawi, że surówka będzie lepsza niż z restauracji.
Bigos z młodej kapusty jest fantastyczny. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza pomidorom. Jakub Kuroń dodaje je w postaci warzyw z puszki i koncentratu, uzyskując znakomite efekty. Musicie spróbować.
Młoda kapusta smakuje doskonale nie tylko z koperkiem. Duszenie jej z dodatkiem rabarbaru przyjemnie wzbogaci teksturę obiadowego klasyku i urozmaici jego smak. Ocet czy sok z cytryny nie będą już konieczne. Musicie spróbować.
Uwielbiacie zasmażaną, młodą kapustę? Tym bardziej stracicie głowę dla poniższego przepisu. Ogiński z kanału Kocham Gotować pokazał swój sposób na podanie tego sezonowego warzywa. Kapusta wychodzi lekka i dosłownie pachnie wiosną. Wystarczy przygotować garnek i do dzieła.
Surówka z młodej kapusty pasuje do niejednego obiadu. Będzie niesamowicie lekka i orzeźwiająca, jeśli zamiast sosu na bazie majonezu czy śmietany użyjecie oliwy i soku z cytryny. Przygotowanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Młoda kapusta jest smaczna i można ją podać na wiele sposobów. Usmażona w chrupiącej panierce będzie świetnym daniem obiadowym i z powodzeniem zastąpi mięsne kotlety. Przygotowanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Zasmażana młoda kapusta będzie jeszcze smaczniejsza, jeśli dodacie do niej kwaśne jabłko. Owoc sprawi, że smak obiadowego dodatku nabierze głębi, a całość będzie przyjemnie soczysta. Musicie spróbować.
Czymże by był pyszny obiad bez odpowiednich dodatków. Istnieje wiele różnych przepisów na surówkę. Jednak wiosną najlepiej sięgnąć po młode warzywa. Tym razem wypróbuj surówkę z młodej kapusty i ogórka kiszonego. Nie ma lepszego wiosennego połączenia.
Młoda kapusta za chwilę pojawi się w sklepach. Z warzywa z łatwością można przygotować znakomite steki w aromatycznej marynacie. Potrzeba zaledwie kilku składników. Spróbujecie?
Wczesna kapusta z polskich pól jest efektem ciężkiej pracy. Nasi rolnicy mogą jednak nie zostać wynagrodzeni za swój trud. Do sklepów trafia bowiem warzywo importowane z Macedonii i jest obawa czy kapusta z polskich upraw znajdzie w nich miejsce.
Młoda kapusta może być jeszcze lepsza. Karol Okrasa podkreśla ją niesamowicie aromatyczną salsą na bazie suszonych pomidorów. Niedrogi rarytas dostępny w niemal każdym sklepie wydobywa z warzywa to, co najlepsze. Musicie spróbować.
Na ryneczkach, w warzywniakach, a nawet w supermarketach powoli pojawiają się młode warzywa. To idealne okazja, aby przygotować wyśmienitą, wiosenną surówkę do obiadu. Młoda kapusta oraz wyrazista rzodkiewka stanowić będą przyjemne odświeżenie po zimowych miesiącach witaminowej posuchy. Ten pyszny dodatek przygotujesz błyskawicznie i będziesz wracać do niego nie raz.