Genialny patent na idealne kluski śląskie
canva/sitriel
Kluski śląskie to klasyk, który doskonale smakuje w towarzystwie uwielbianej modrej kapusty oraz śląskiej rolady. Zdradzamy, najlepszy przepis na ten pyszny dodatek. Do jego wykonania warto użyć drewnianą łyżkę. Powód? Jej trzonek może posłużyć zamiast palca do wyciśnięcia równych dziurek w kluskach.
Kluski śląskie należą do klasyki kuchni. Doskonale pasują jako dodatek do licznych dań. Zdradzamy najlepszy przepis na przygotowanie klusek śląskich. Z pewnością podkręcą smak wielu rodzinnych obiadów!
Tagi:
Danie
Powiązane
To najlepsza karkówka, jaką jadłem w życiu. Sekretem jest prosty sos
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Kotlety będą pyszne i soczyste jak nigdy
Do sera na naleśniki zawsze dodaję ten składnik. W życiu nie jadłem nic bardziej kremowego
Biorę liść kapusty i smażę z jajkiem. Po chwili mam placek, w który mogę wszystko zawinąć
Dosyp jedną łyżeczkę do ciasta na kluski śląskie. Będą mięciutkie i puszyste
Jak dużo wiesz o ogórkach? Wynik 10/10 zdobędzie tylko garstka osób
Najnowsze
Przestałam dodawać mąkę do placków z cukinii. Ten składnik sprawił, że są 100 razy bardziej puszyste
Żadna mąka, najlepsze placki ziemniaczane zrobisz bez niej. Jeszcze podziękujesz za ten przepis
Pokrój na kawałki i dodaj do mięsa mielonego. Każdy, kto tego spróbuje, będzie błagać o przepis
Zawijam parówki w ciasto francuskie z wstawiam do piekarnika. Lepszej przekąski nie jadłam
Pierś z kurczaka kroję w cienkie paski i panieruję w płatkach kukurydzianych. Wszyscy się na nie rzucają
Rozbij kawałek schabu i zawiń w niego plasterek sera. Zapomnisz o schabowych
Weź karkówkę i zawiń w nią warzywa. Tak soczystej i chrupiącej pieczeni jeszcze nie jadłaś
Te ziemniaki są tak dobre, że wystarczą za całe danie. Rodzina błaga, żebym je zrobił, decyduje 1 składnik
Gessler zdradziła, po czym poznać idealne kotlety mielone. Najważniejsze są te proporcje
Polecane
Zawijam ciasto z farszem i zalewam specjalnym sosem. Wszyscy znajomi błagają o ten przepis
W jednym garnku robię obiad dla całej rodziny. Jest pyszny, tani i starcza na kilka dni
Kroję w plasterki kiełbasę, ziemniaki i cukinię. Taki szaszłyk jest hitem przyjęcia
Ścieram na tarce i dodaję do klusek leniwych. Nigdy nie jadłem nic pyszniejszego
Rozbijam mięso z kurczaka i obtaczam w tej marynacie. To najlepszy przepis na kotlety, jaki znam
Sypię dokładnie 1 opakowanie do ciasta na racuchy. Wychodzą puszyste i lekkie jak obłok
Babcia zawsze dodawała do małosolnych kawałek chleba. Powód wprawił mnie w osłupienie
Zapomnij o mięsie mielonym i ryżu. Ten farsz do gołąbków bije inne na głowę, musisz spróbować
Pokrój cukinię na plastry i obtocz w tej panierce. Przy obiedzie każdy zajada, aż się uszy trzęsą
Popularne
Robisz rosół? Weź foremki na kostki lodu. Kapitalny pomysł
To najzdrowsza zupa dla wątroby. Nasze babcie gotowały ją co niedzielę
To najzdrowszy ser, a Polacy wolą inne. Lepszy od zwykłego twarogu
Kruszonka jak u babci. Sekret idealnego przepisu tkwi nie tylko w składnikach
Wziąłem nakrętkę i czosnek. Żałuję, że nie znałem tego triku wcześniej
Wsyp do dołka przed posadzeniem cukinii z rozsady. Zbiory będą udane
Pierogi z truskawkami jak u babci. Sekret idealnego przepisu tkwi nie tylko w składnikach
Ciasto drożdżowe jak u babci. Sekret idealnego przepisu tkwi nie tylko w składnikach
W ten sposób gotujesz ryż? Możesz zaszkodzić całej rodzinie