Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

półka z przyprawami
Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
sałatka z ogórka
Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
biszkopt
Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
pierogi
Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
truskawki
Robię tak, gdy tylko pojawią się truskawki. Później cieszę się nimi przez cały rok
Biedronka
Dziś się zaczęło, w Biedronce powariowali. Na widok tych cen każdy złapie się za głowę
chleb z mięsem mielonym
Weź mięso mielone i rozsmaruj na chlebie. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
schab z cebulą
Pokrój cebulę i ułóż plastry schabu. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
kiełkujący czosnek
Wyrzucasz kiełkujący czosnek? Nigdy tego nie rób, jest cenniejszy niż myślisz
ciasto bez pieczenia
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
zapiekanka
Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
bigos
W maju gotuję bigos z młodej kapusty. Rodzina za nim szaleje, 1 dodatek jest najważniejszy
pulpety w sosie
Pulpety w tym sosie mógłbym jeść non stop. Jest 100 razy lepszy od pomidorowego
kalafior
Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
ciasto na naleśniki
Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
syrop sosnowy
Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
kotlety schabowe
Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Marchewa i zupa z chwastów
Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
przyprawianie rosołu
Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
półka z przyprawami
Przemysław Bociąga Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
Czytaj więcej >
kotlety mielone bez mięsa
Przemysław Bociąga Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
Czytaj więcej >
chłodnik z truskawek
Przemysław Bociąga Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
Czytaj więcej >
sałatka z ogórka
Przemysław Bociąga Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
Czytaj więcej >
biszkopt
Katarzyna Rachańska Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
Czytaj więcej >
pierogi
Katarzyna Rachańska Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
truskawki
Katarzyna Rachańska Robię tak, gdy tylko pojawią się truskawki. Później cieszę się nimi przez cały rok
Czytaj więcej >
Biedronka
Katarzyna Rachańska Dziś się zaczęło, w Biedronce powariowali. Na widok tych cen każdy złapie się za głowę
Czytaj więcej >
chleb z mięsem mielonym
Katarzyna Rachańska Weź mięso mielone i rozsmaruj na chlebie. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
Czytaj więcej >
schab z cebulą
Katarzyna Rachańska Pokrój cebulę i ułóż plastry schabu. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
kiełkujący czosnek
Katarzyna Rachańska Wyrzucasz kiełkujący czosnek? Nigdy tego nie rób, jest cenniejszy niż myślisz
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Katarzyna Rachańska Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
Czytaj więcej >
bigos
Katarzyna Rachańska W maju gotuję bigos z młodej kapusty. Rodzina za nim szaleje, 1 dodatek jest najważniejszy
Czytaj więcej >
pulpety w sosie
Przemysław Bociąga Pulpety w tym sosie mógłbym jeść non stop. Jest 100 razy lepszy od pomidorowego
Czytaj więcej >
kalafior
Katarzyna Rachańska Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk
Katarzyna Rachańska Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
Czytaj więcej >
ciasto na naleśniki
Przemysław Bociąga Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
Czytaj więcej >
syrop sosnowy
Przemysław Bociąga Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
Czytaj więcej >
kotlety schabowe
Przemysław Bociąga Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Czytaj więcej >
Marchewa i zupa z chwastów
Przemysław Bociąga Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
Czytaj więcej >
przyprawianie rosołu
Przemysław Bociąga Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
Czytaj więcej >
siekany koperek
Przemysław Bociąga Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
Czytaj więcej >
masa na zapiekankę
Przemysław Bociąga Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
Czytaj więcej >
chleb
Maciej Jurczyk Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Maciej Jurczyk Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Czytaj więcej >
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Maciej Jurczyk Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
Czytaj więcej >
półka z przyprawami
Nie uwierzysz, jakiej przyprawy najchętniej używają Europejczycy. Ich gust doskonale pokrywa się z polskim
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
sałatka z ogórka
Co roku czekam na maj, żeby robić tę sałatkę z ogórka. Mizeria niech się schowa
biszkopt
Mieszam 5 składników i wlewam do foremki. To najlepszy przepis na biszkopt, zawsze się udaje
pierogi
Pamiętaj o tym przed mrożeniem pierogów. Inaczej się posklejają i będą do niczego
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
truskawki
Robię tak, gdy tylko pojawią się truskawki. Później cieszę się nimi przez cały rok
Biedronka
Dziś się zaczęło, w Biedronce powariowali. Na widok tych cen każdy złapie się za głowę
chleb z mięsem mielonym
Weź mięso mielone i rozsmaruj na chlebie. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
schab z cebulą
Pokrój cebulę i ułóż plastry schabu. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
kiełkujący czosnek
Wyrzucasz kiełkujący czosnek? Nigdy tego nie rób, jest cenniejszy niż myślisz
ciasto bez pieczenia
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
zapiekanka
Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
bigos
W maju gotuję bigos z młodej kapusty. Rodzina za nim szaleje, 1 dodatek jest najważniejszy
pulpety w sosie
Pulpety w tym sosie mógłbym jeść non stop. Jest 100 razy lepszy od pomidorowego
kalafior
Weź kalafiora i zetrzyj na tarce. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ostrzega wszystkich przed oszustem. „Udostępniajcie dla własnego bezpieczeństwa”
ciasto na naleśniki
Posyp nią patelnię tuż przed smażeniem naleśników. Nie będą się do niej przyklejały
syrop sosnowy
Co roku w maju zbieram je w lesie, a potem robię z nich syrop. Lista jego zalet nie mieści się w jednym zdaniu
kotlety schabowe
Rozdrobnij w moździerzu, a potem natrzyj nimi kotlety schabowe. Będą lepsze niż od Gessler
Marchewa i zupa z chwastów
Tik tokerka ugotowała obiad za 3.36 zł. Internauci biją brawo, ale mają 1 wątpliwość
przyprawianie rosołu
Największy błąd jaki można popełnić gotując rosół. Eksperci mówią “nie” popularnej w Polsce metodzie
siekany koperek
Koperek będzie świeży nawet przez 3 miesiące, jak zaczniesz przechowywać go w ten sposób. Mało kto go zna
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego