Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Przepis Gessler na zupę ogórkową
Magdalena Patacz
Magdalena Patacz 18.10.2021 02:00

Przepis Gessler na zupę ogórkową

Przepis Gessler na zupę ogórkową
canva/UserGI15987820

Zupa ogórkowa gotowana według przepisu Magdy Gessler jest doskonałym pomysłem na pyszny i aromatyczny obiad. Ogórkowa gotowana na żeberkach i wywarze warzywnym zyskuje niepowtarzalny smak, który uzupełniony jest majerankiem i koperkiem. Poznaj doskonały przepis Gessler na zupę ogórkową.

Zupa ogórkowa jest zupą, która ma wiele odsłon i smaków, w zależności od tego, jak przygotujesz wywar. Ogórkowa Magdy Gessler gotowana jest na żeberkach wieprzowych, przez co zyskuje niepowtarzalny aromat. Wywar natomiast przygotowany jest z wielu warzyw, a majeranek i koperek doskonale uzupełniają jej smak.

Zupa ogórkowa gotowana na żeberkach jest świetną propozycją na obiad dla całej rodziny. Ogórkowa przepisu Gessler wprost błyskawicznie znika z talerzy. Dzięki wkładce mięsnej danie jest bardzo sycące, a wywar warzywny dodatkowo rozgrzewa cały organizm.

Magda Gessler słynie ze swojego wyszukanego smaku. Dania przygotowywane według jej przepisów są wyjątkowo smaczne i aromatyczne. Przygotuj równie pyszną zupę kurkową według przepisu Magdy Gessler i na nowo odkryj jej doskonały smak.

Przepis Gessler na zupę ogórkową

Składniki na 4-6 porcji:

  • 400 g żeberek wieprzowych

  • marchewka

  • korzeń pietruszki

  • 4 ziemniaki

  • koperek

  • mały por

  • kawałek selera

  • 6 ogórków kiszonych

  • liść laurowy

  • 2 ziarna ziela angielskiego

  • cebula

  • szczypta majeranku

  • sól, pieprz

Jak przygotować zupę ogórkową według przepisu Gessler?

Żeberka umyj, włóż do garnka i zalej 2 litrami wody. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i gotuj na wolnym ogniu, aż powstaną szumowiny. Wyjmij je, dodaj cebulę, seler, pietruszkę, szczyptę majeranku.

Marchewkę i ziemniaki pokrój w kostkę, posiekaj pora i dodaj do wywaru. Gotuj na wolnym ogniu przez minimum godzinę, aż warzywa będą miękkie, a mięso ugotowane. Na końcu dodaj starte na tarce ogórki kiszone, dopraw solą, pieprzem i koperkiem, następnie gotuj kolejne 10 minut.

Smacznego.